novellina.blogg.se

En blogg med kärlek till den lilla berättelsen. En novell per vecka. En del per dag. Olika genre, olika karaktärer, olika livsöden. Självupplevt och fiktivt. Lyckligt och olyckligt. Högt och lågt.

Flytten till friheten - del 1

Kategori: Drama

Ida har precis packat det sista. Hela hemmet är nedpackat i flyttkartonger från Bauhaus. En gammal Billy-hylla är bara nedmonterad och väntar på att Blocket-köparen ska hämta den. Hon öppnar vädringsfönstret i köket och tänder en cigg. Blåser ut röken i den vinterkalla stockholmsluften så att det blir en stort rökmoln där andedräkten blandas med cigarettröken. Hon tänker att det var väl fan att det blev såhär. Cigg är ju inte det bästa för kroppen direkt men det var oundvikligt i det liv hon nu lämnar bakom sig. Och i jämförelse med alla andra alternativ är nog dessa Marlboro lights, eller silver som de numera heter, i det mildaste laget ändå. Hon röker klart och kastar ut fimpen ur fönstret, vem bryr sig en dag som denna, hon ska ju ändå flytta och det är dessutom snö ute så det är inte direkt brandrisk. 
 
Hon stänger fönstret igen. Nu känns det verkligen tomt. Tomt på alla möjliga sätt. Allting gick så fort. Plötsligt var jobbet hennes och det där livet hon alltid drömt om var verklighet. En verklighet som dock inte var helt korrekt konstruerad. Grunden var inte rätt gjuten om man säger så. 
 
Fortsättning följer...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: